Početna

Dobrodošli na web stranicu OŠ "Temerkenj Ištvan"!

Najnovije vesti:

2023. március 11. – Körzeti sakkverseny

2023. 03. 11-én, a Tömörkény István Általános Iskolánkban megtartott körzeti sakkversenyen 10 diákunk vett részt. Az egyéni kategóriában, a következő eredményeket érték el:

1. osztály – Vass Andor – 4. hely

3. osztály – Kocsis Lara – 1. hely

3. osztály – Bakos Anna – 2. hely

3. osztály – László Csongor – 3. hely

4. osztály – Bakos Emma – 2. hely

4. osztály – Burány András – 4. hely

5. osztály – Fügedi Adél – 2. hely

6. osztály – Burány Zsófia – 1. hely

6. osztály – Cipó Nóra – 2. hely

8. osztály – Balog Máté – 5. hely.

Az egyéni kategóriában Kocsis Lara és Burány Zsófia jutottak tovább az ORSZÁGOS döntőbe 1. helyezésükkel! A csapatversenyen pedig iskolánk 2. helyen végzett! Felkészítő tanáruk: Lőrincz László.

2023. március 13. – „Petőfi él! „

Ünnepi műsor az 1848/49-es forradalom és szabadságharc, valamint a Petőfi emlékév szellemében

2023. február 11. – Községi fizikaverseny

Február 11-én diákjaink, községi fizikaversenyen vettek részt Zentán. 7. osztályból Balog Ramóna és Báló Dominik képviselték iskolánkat. Balog Ramóna külön dicséretben részesült! Felkészítő tanáruk: Leonov Vörös Adrianna

2023. február 28. – Községi anyanyelvi verseny

Iskolánk kis nyelvészei községi anyanyelvi versenyen vettek részt. A zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában megtartott versenyen Burány Zsófia, Csizmadia Ivóna, Fügedi Adél és Tóth Tamara képviselték iskolánkat. Nothof Török Emese és Kálózi Judit által felkészített csapatból, két tanulónk is, Fügedi Adél és Tóth Tamara jutottak tovább a körzeti versenyre!

2023. február 27. – Községi matematikaverseny

Bakos Emma és Bakos Anna kiválóan szerepelt a községi matematika versenyen. Emma második lett és továbbjutott a Nagykikindán tartandó körzeti versenyre.

2023. 02. 25 – Községi sakkverseny

Diákjaink részt vettek a községi sakkversenyen, ahol a következő eredményeket érték el:

1. Vass Andor – 1. osztályos fiúknál

1. László Csongor – 3. osztályos fiúknál

1. Kocsis Lara, 2. Bakos Anna – 3. osztályos lányoknál

1. Burány András – 4. osztályos fiúknál

1. Bakos Emma – 4. osztályos lányoknál

1. Fügedi Adél – 5. osztályos lányoknál

6. Kalmár Kornél – 5. osztályos fiúknál

1. Cipó Nóra, 2. Burány Zsófia – 6. osztályos lányoknál

2. Balog Máté, 4. Berkes Zalán – 8. osztályos fiúknál

A körzeti versenyen való részvételre 10 tanuló szerezett jogot.

Az iskola csapata legyőzve az összes községbeli iskolát, ELSŐ helyen végzett! 🏆

Felkészítő tanáruk: Lőrincz László.

2023. 02. 24 – Rózsaszín pólók napja

Erőszak elleni napra emlékeztünk meg ,,rózsaszín pólók napja” elnevezés alatt, ahol a diákoknak felhívtuk a figyelmét az iskolai erőszak megelőzésére és csökkentésére, az egymás közti tiszteletre és toleranciára.

2023. február 22. – Sakktesi

A Magyarország Kormánya támogatásával megvalósult és a Magyar Nemzeti Tanács által szervezett továbbképzésen résztvevő pedagógusok intézményei SakkTesi alapeszköz csomagot kaptak ajándékba.

A játékokat a minap birtokba vették a tornyosi gyerekek is, melyekkel elsajátíthatják a sakkozás, a sakkstratégia, a sakktaktika alapjait, alkalmazásának lehetőségeit.

A SakkTesi a Polgár Judit módszer legújabb eleme, melyben a sakktábla, mint terep tudja biztosítani a gyakorlatok helyszínét, a hatékony eligazodást, a térben való tájékozódást és a játékos cselekvéstanulást. A tanulók élményszerűen élik meg a mozgáselemek elsajátítását és magát a gyakorlást ezzel az innovatív oktatási-tehetségfejlesztő programmal.

2023. január 28 – Közgazdászpalánta verseny

Iskolánk tanulói: Gere Natália, Bagi Leona és Barna Enikő részt vettek a ,,Közgazdászpalánta” elnevezésű versenyen, a zentai Közgazdasági Középiskolában, Mészáros Gábor informatika tanár kíséretében.

2023. január 27. – Szent Száva napi ünnepség

2022. július 7. – Szerb nyelvi tábor

Iskolánkban ma zárult az alsós diákoknak szervezett szerb nyelvi tábor. Diákjaink 4 vidám délelőttöt töltöttek az iskolában. Első két napon az elsős és másodikos korosztály fejlesztette nyelvtudását, míg tegnap és ma a harmadik és negyedikes tanulók vettek részt a színes foglalkozásokon. Nagy öröm, hogy a kihelyezett iskolák kisdiákjai is eljöttek, így ismerkedtek jövőbeni osztálytársaikkal. A foglalkozást Csúcs Emese és Cvijan Maja tartotta.

2022. június 23. – Évzáró

Ma a kevi kisdiákok színes évzáró műsorral zárták a tanévet. A negyedikes tanulók elbúcsúztak tanító nénijüktől és alsós társaiktól

2022. június 6. – Sportszövetség fogadása

Zenta Község Sportszövetsége ma fogadta a községbeli eredményes sportoló diákokat a Városháza dísztermében. Diákjaink közül László Csongor, Molnár Adrienn, Bakos Anna, Bakos Emma, Burány Zsófia, Burány András és Balog Máté volt jelen a fogadáson, ugyanis ők a 2021/2022-es tanévben eljutottak a körzeti-, valamint négyen az országos sakkversenyre.

2022. május 31. – Biológia verseny

A községi biológia versenyen két ötödikes tanuló, Cipó Nóra és Burány Zsófia, valamint a nyolcadikos Nagy Abonyi Bence is sikeresen szerepelt. Mindhárman 3. helyezést értek el. Felkészítő tanárnő Szabó Mónika.

2022. május 26. – Okosdoboz verseny

Kállai Kolin iskolánk 6. osztályos tanulója kiváló eredménnyel fejezte a okosdoboz.hu által meghírdetett Kárpát-medencei matematika bajnokságot és értékes Dechatlon vásárlási utalványt nyert!

2022. május 25. – Kirándulás

Iskolánk tanulói egy fantasztikus és élményekben gazdag kiránduláson vették részt Belgrádban és környékén.

2022. május 12. – SOŠOV

A Nagybecskereken megrendezett 9. SOŠOV Mini Olimpián iskolánkat Burány Zsófia, 5. osztályos tanuló képviselte az észak-bánati körzet sakkozóinak csapatában.

2022. május 12. – Könyvadomány

Hálásan köszönjük a tornyosi Pannon Phoenix MC -nak a rengeteg könyvet…

2022. május 7. – Diák képzőművészeti tárlat

Iskolánk tanulói alkotásaikkal hozzájárultak a DIÁK – KÉPZŐMŰVÉSZETI TÁRLATHOZ, amely a Zentai Alkotóházban került megrendezésre.

2022. április 23. – Jótékonysági Suli-Buli

Iskolánk 2022. április 23.-án jótékonysági suli-bulit tartott a tornyosi Ady Endre M.E. nagytermében. Mindenkinek köszönjük a támogatást!

2022. április 5. – Beruházási pályázat

Iskolánk 5.930.000, 00 dinárt nyert a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság által kiírt 2022-es évi pályázaton, melyet a Vajdaság Autonóm Tartomány általános oktatási és nevelési intézmények létesítményeinek újjáépítésére, átépítésére, felújítására és karbantartására írtak ki. A nyári szünetben zajlik majd iskolánk ablakainak cseréje. Köszönjük a pozitív elbírálást és a támogatást.

2022. március 29. – Kémiaverseny

A zentai Stevan Sremac Általános Iskolában megszervezett Községi Kémiaversenyen Nagy Abonyi Bence (8. oszt.) 3. helyezést ért el. Gratulálunk neki is és felkészítő tanárnőjének, Szabó Mónikának.

2022. március 24. – Fogyasztóvédelmi verseny

Nagy Abonyi Bence és Szeles Ádám, 8. osztályos tanulók a zentai Fogyasztóvédelmi Központ által szervezett X. JUBILÁRIS FOGYASZTÓVÉDELMI DIÁKVERSENYEN I. helyezést értek el.

2022. március 7. – Nemzeti ünnep

Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.”

(Széchenyi István)

2022. március 7. – Szavalóverseny

Báló Noel, 1. osztályos tanuló az iskolai szavalóversenyről továbbjutva részt vett a községi megmérettetésen, ahol II. helyezést ért el. Noel pénteken, március 11-én, Szabadkán a Körzeti Szavalóversenyen képviseli iskolánkat.

2022. február 26. – CBC Chess Grand Prix

Diákjaink részt vettek a CBC Chess Grand Prix – Ifjúsági Sakkverseny Sorozaton, mely Zentán, Újvidéken és Szegeden kerül megrendezésre. A nyolc alkalomból álló versenysorozat szombati (február 26-i) állomása Szeged volt. Az eddigi összesített eredmény: 14 éves korosztály (lányok) – Cipó Nóra 1. hely, Burány Zsófia 2. hely, Krizsán Sára 4. hely, 10 éves korosztály (lányok) – Fügedi Adél 2. hely, Bakos Emma 3. hely

2022. február 24. – Faültetés

2022. február 24-én, csütörtökön minden szerbiai általános iskolában az elsős tanulók erdei fenyőt ültettek az iskolaudvarban, melyet a Szerb Köztársaság Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztérium biztosított a tanintézményeknek.

2022. február 16. – Magyarra hangolva verseny

Iskolánk 7. osztályos tanulója, Dér Anna, a Magyarra Hangolva 2021/2022 elnevezésű dalszöveg fordítói versenyen bekerült a legjobb 25 pályázó közé és ezzel együtt meghívást kap a márciusi döntőre, melyet a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban szerveznek meg. Felkészítő tanára Balog József.

2021. december 22. – Karácsony

A karácsonyhoz nem csak a meghittség és a szeretet, hanem a vidámság is hozzátartozik.🎄

Ezt jól mutatják a vidám arcok a karácsonyi képkeretben!

2021. december 12. – Sakktábor

A szegedi-, a zentai-, valamint az újvidéki sakk-klub közös, határon átívelő kétnyelvű programjában diákjaink 4 napos őszi sakk-táborban vettek részt, ahol ismereteik bővítésére és játékkészségük fejlesztésére volt alkalmuk. A tábor versennyel fejeződött, tanulóink helytálltak, érmeket, jutalmakat gyűjtöttek. A Szegeden megrendezett program, egy egynapos sakkverseny, erre átutazhattak diákjaink az iskola segítségével, ahonnan ugyancsak éremmel, oklevelekkel és jutalmakkal tértek haza. Ez a sakkversenysorozat folytatódik a tanév során Zentán, Újvidéken, Szegeden: diákjaink további részvételét szorgalmazzuk és támogatjuk.

2021. december 6. – Motoros mikulások

Alsósaink nevében köszönjük a tornyosi Pannon Phoenix MC, az MC Zyntharew és a H&H Transport Mikulásainak az ajándékokat és a kedves vendéglátást, valamint a szülők támogatását. Nagy-nagy örömet szereztek a kisdiákoknak.

2021. október 16. – Kisegítő tagozatok őszi találkozója

Kisegítő tagozatos diákjaink idén is részt vettek a zentai 16. ŐSZI TALÁLKOZÓN a Thurzó Lajos Általános Iskolában.

2021. október 9. – Sakktivity

Iskolánk tanulói a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában megrendezett Sakktivity-n, a játékos sakkvetélkedő show-n.

2021. október 9. – Gyermekhét

Iskolánkban számos program várta a diákokat a gyermekhét keretében. Gyalogtúra, kerékpártúra, kézműves foglalkozások, frizuraverseny, textilfestés, kiflisütés, tudományos kísérletek, sportvetélkedő, gyermekzumba, lufizás és sok más program közül válogathattak a tanulók.

2021. szeptember 1 .Tanévnyitó látogatás Tornyoson

Szakállas Zsolt a Tarományi Kormány alelnöke, Oktatási, Jogalkotási- Előírásügyi és Kisebbségi, Nemzeti Közösségi Ügyek titkára és Czegledi Rudolf Zenta polgármestere a tanévnyitás alkalmából meglátogatta a tornyosi Tömörkény István Általános Iskolát. A látogatás célja a tanévkezdésen túl az iskolában véghezvitt fejlesztések áttekintése, a meglévő problémák megtekintése és azok jövőbeli lehetséges megoldásának felvázolása volt. Polgármester átadta az Önkormányzat közlekedésbiztonsági csomagját az igazgatónőnek az az első osztályba induló diákok részére.A polgármesteren és a tartományi kormányalelnökön kívül a találkozón jelen volt még Pék Zoltán Köztársasági parlamenti képviselő, Juhász Attila és Homolya Ákos tanácsos, Cipó Igor falvakkal megbízott polgármesteri tanácsadó valamint a helyi közösség képviselői. A vendégek a megbeszélést követően bejárták az épületet és osztálylátogatást tettek.

2021. június 15.

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság
a 2020/2021-es tanévben a felnőttoktatás támogatására kiírt pályázatán iskolánk sikeresen pályázott,
így fénymásoló készüléket tudtunk vásárolni. Köszönjük szépen!

sr_RSСрпски језик